A paradicsomot jól megmosom, majd kivágom a zöldes és csutkás részeket, felteszem a tűzre és addig hagyom, amíg levet ereszt és könnyen elválik a héja a húsától. Lepaszírozom paradicsomot, kiválik így a mag és a héja, csak a sűrűbb leve marad amit egy nagy lábosba öntök. Felteszem a tűzre és hagyom addig főni, míg forr egyet és közepes lángon, sűrűn kevergetve addig főzöm, míg besűrűsödik. Leveszem a tűzről, majd belekverem a na-benzonatot, majd tiszta üvegekbe töltöm nyakig. Az üvegek tetejére egy-egy késhegynyi na-benzonatot lehet még szórni. Lezárom az üvegeket légmentesen celofánnal és befőttes gumival. Száraz dunsztba teszem két napra.
Kiszedem és polcra helyezem.
Már két alkalommal főztemidén, egyszer kevesebb mennyiségből 2,5 liter lett a másik 2 ládából pedig 5 liter lett. De még lesz.
Tavaly került bele kis só és cukor is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.