3kg paradicsom
1kg hagyma
1kg alma
1 nagy fej zeller
2 db paprika
10 dkg gyömbér
10 dkg mazsola
50 dkg cukor
1-2 evőkanál só
Szerecsendió
Csili fahéj
2.5 dl ecet
2.5 dl víz
Hámozz meg három kiló paradicsomot, és aprítsd össze. Tedd ugyanezt egy kiló hagymával, egy kiló almával, egy nagy fej zellerrel, két paprikával, majd miután mindezeket egy nagy fazékba tetted, adj hozzá tíz dekagramm aprított gyömbért, tíz deka mazsolát, fél kiló xilitet vagy cukrot, sót, szerecsendiót, fahéjat, csilit. 2,5 deciliter ecetet hígíts fel duplájára vízzel, és ezt is add a keverékhez. Egy órán át főzd a csatnit sűrű kevergetések mellett alacsony lángon, majd töltsd befőttesüvegekbe, melyeket a lekvárkészítésnél használt száraz dunsztban pihentess.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.