Hasonlót szoktam készíteni, csak zöldséges kenyér a neve.
1 csésze lenmag az áztató vizével
1 tv paprika
2 ek tökmagliszt
2 ek szotyi
1 kk Himalája só
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
1 marék lucerna csíra
5 szem áztatott mandula
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és tapadásmentes felületre egyenletesen elkenjük egy tepsiben, vagy az aszalógépben.
Ne használjatok alufóliát, mint én, mert rátapad.
Nem tudom, honnan jött az ötlet, de elvetendő.
Berakjuk az aszalógépbe, vagy a sütő legkisebb lángjánál nyitott ajtónál 8-9 óra alatt elkészül.
A lenmag használata a modern táplálkozásban nagyon fontos szerepet kapott.
A feldolgozatlan lenmag a feldolgozott élelmiszerek sűrűjében a legmegbízhatóbbak egyikévé vált.
Fogyasztásával a szervezet hozzájuthat az egyik legtisztább tápanyagforráshoz, hogy el tudja látni magát a legfinomabb esszenciális zsírral. Szervezetünk sejtjei, amelyek lenolajat tartalmaznak, sokkal ellenállóbbak és kevésbé sebezhetők lesznek, mint a közönséges zsírokkal ellátott test.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.