Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » paprikáskrumpli

felvitel dátuma: 2011-12-06 22:43:42       mai nézettség: 1       nézettség: 1567
részletes recept
paprikáskrumpli
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 nagyobb fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
füstölt kolbász vagy virsli / esetleg mindkettő/
zsír
paradicsom, paprika –nyáron
piros arany+otthon főzött paradicsom – télen
só, bors, pirospaprika
csipetke /elhagyható/

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A szalonnát egy kicsit megpirítjuk, hogy kisüljön a zsír belőle, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zsírt. Folyamatosan kevergetjük, míg a hagyma megpirul, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, valamint a pirospaprikát és beletesszük a meghámozott, tetszőlegesen aprított krumplit / lehet kockára vágni, vagy hasábra/, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit. 10 perc után hozzáadjuk a füstölt kolbászt is, majd tovább főzzük. A kolbász helyett virslit is használhatunk, azt csak 2-3 percig főzzük.
Ha valaki szereti csipetkét is tehet bele, akkor viszont több víz kell bele, mert a tészta felissza a levét.
Frissen készített csipetkénél kevesebb a főzési idő, míg a szárított csipetkénél hosszabb, így ehhez viszonyítva kell a krumplihoz adni.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 7

Nagyon guszta!A lányom kedvence!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*