Nagyon guszta!A lányom kedvence!
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 nagyobb fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
füstölt kolbász vagy virsli / esetleg mindkettő/
zsír
paradicsom, paprika –nyáron
piros arany+otthon főzött paradicsom – télen
só, bors, pirospaprika
csipetke /elhagyható/
Elkészítés:
A szalonnát egy kicsit megpirítjuk, hogy kisüljön a zsír belőle, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zsírt. Folyamatosan kevergetjük, míg a hagyma megpirul, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, valamint a pirospaprikát és beletesszük a meghámozott, tetszőlegesen aprított krumplit / lehet kockára vágni, vagy hasábra/, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit. 10 perc után hozzáadjuk a füstölt kolbászt is, majd tovább főzzük. A kolbász helyett virslit is használhatunk, azt csak 2-3 percig főzzük.
Ha valaki szereti csipetkét is tehet bele, akkor viszont több víz kell bele, mert a tészta felissza a levét.
Frissen készített csipetkénél kevesebb a főzési idő, míg a szárított csipetkénél hosszabb, így ehhez viszonyítva kell a krumplihoz adni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.