Ez egy igazi magyaros étel, nálunk nagyon kozkedvelt. Galuska nélkul szoktuk készíteni, de ideje lesz azzal is megkóstolni. Mentettem, koszi!
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
2 pár debreceni
2 tk.pirospaprika
só
A galuskához:
3 ek.finom liszt
1 db tojás
csipet só
Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra , a hagymát apróra vágjuk.
Elkészítés: Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk a paprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig ellepje. kb. 20 percig főzzük. A lisztből, tojásból csipet sóval galuska tésztát keverünk és beleszaggatjuk. Beletesszük a debrecenit és 10 percig együtt főzzük. Friss kenyérrel, házi csalamádéval tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.