1kg burgonya
1 fej vöröshagyma
3 ek. étolaj
10 dkg.házikolbász
só,
paprika
paradicsom
1-1 kk.oregano,rozmaring,kakukkfű,bazsalikom
Nokedlihez:
1 egész tojás
fél dl. víz
kb.10-15 dkg liszt
A burgonyát hámozás, mosás után gerezdekre vágjuk.
Az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd pirospaprikával megszórjuk, 3 dl.vízzel felöntjük, belevagdossuk a zöldpaprikát, paradicsomot, és lefedve csendes tűzön pár perc alatt összefőzzük.
Hozzáadjuk a burgonyát, a fűszereket, sózzuk és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a burgonyát.
Lefedjük és készre főzzük.
A nokedlihez a tojást felütjük, a vizet hozzáadjuk, majd a liszttel belekeverjük és közepes, jól szaggatható tésztát készítünk.
Ha megfőtt a burgonya, kanállal kiszedjük egy tálba és a nokedlit beleszaggatjuk a lébe, egyszer felfőzzük, visszaöntjük a burgonyát,összekeverjük és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.