Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Paprikás krumpli

felvitel dátuma: 2013-02-25 18:55:22       mai nézettség: 1       nézettség: 3782
részletes recept
Paprikás krumpli
Hozzávalók 6 személyre:

 

·         1,5 kg burgonya

·         15 dkg füstölt kolbász

·         1 cs  Orsi virsli

·         2 fej vöröshagyma

·          1 gerezd fokhagyma

·         5 evőkanál étolaj

·         1 evőkanál pirospaprika

·         1 kávéskanál őrölt kömény

·         ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

 

A burgonyát megpucoljuk , utána jól megmossuk,majd hasábokra vágjuk . A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk a bőrét, - majd feldaraboljuk A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk Lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk,Félrehúzzuk ,bele tesszük a pirospaprikát majd a burgonyát sót  hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, , az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük, lefedjük, és lassú tűzön főzzük.. .Mielött teljesen puha lenne  az utolsó  10 percben belekarikázom  a virslit  és ezzel együtt készre főzöm  .

Mi rövid  lével  szeretjük  és ha főzés közben elpárolog  a víz utána lehet picit önteni  ,de a végére

inkább főzelékhez hasonló  ételt kapunk  .


( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*