· 1,5 kg burgonya
· 15 dkg füstölt kolbász
· 1 cs Orsi virsli
· 2 fej vöröshagyma
· 1 gerezd fokhagyma
· 5 evőkanál étolaj
· 1 evőkanál pirospaprika
· 1 kávéskanál őrölt kömény
· ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
A burgonyát megpucoljuk , utána jól megmossuk,majd hasábokra vágjuk . A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk a bőrét, - majd feldaraboljuk A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk Lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk,Félrehúzzuk ,bele tesszük a pirospaprikát majd a burgonyát sót hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, , az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük, lefedjük, és lassú tűzön főzzük.. .Mielött teljesen puha lenne az utolsó 10 percben belekarikázom a virslit és ezzel együtt készre főzöm .
Mi rövid lével szeretjük és ha főzés közben elpárolog a víz utána lehet picit önteni ,de a végére
inkább főzelékhez hasonló ételt kapunk .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.