A tojássárgáját felverjük 30 ml vízzel egy kristály kis tálkában. Egy másik kis tálkában összekeverjük a zsemlemorzsát, sót, pirospaprikát.
A MicroGourmet Vizes tálcájába (4) 400ml vizet öntünk. Ráhelyezzük a Gőzbázist (3), ebbe tesszük a felszeletelt póréhagymát. Szélét körbe rakjuk 1 cm vastagra szelt cukkinival, majd középre helyezzük a rózsáira szedett karfiolt.
Rátesszük az edény, következő részét a Pároló tálcát (2).
A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, belemártjuk a tojássárgájába, majd megforgatjuk a zsemlemorzsás keverékben. A szeleteket a Pároló tálcára (2) helyezzük.
Az edényt lezárjuk a tetejével (1).
Betesszük a mikróba. 800 Watton 25 percig pároljuk. (600 Watton 30 perc). Miután megpárolódott az ételünk 5 percig állni hagyjuk a kikapcsolt mikróban.
Ezután a Mediterrán Tálba rendezzük a zöldségeket, rálocsoljuk a tejszínt, majd szépen rárakjuk a hús szeleteket.
Tipp:A zsemlemorzsás keverékhez tehetünk reszelt parmezán sajtot, szezám magot, diót, kókuszt, stb.
Ajánlott Tupperware edények:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.