Hozzávalók: 10 kg paprika, 4 l. víz,1 l. 10 %-os ecet, 60 dkg. cukor, 2 csomag Zelkó, kén por.kevés szalicil
Elkészítés: a vízet feltesszük forrni a cukorral, mikor felfort, beletesszük a Zelkót, és 5 percig forraljuk, majd egy kiskanál szalicilt teszünk bele, és nem forraljuk tovább.Közbem a paprikát megmossuk, kettévágjuk, majd jó szorosan üvegekbe rakjuk. Ha kihült a lés leöntjük vele a paprikát, majd minden üveg tetejére egy kevés kénport teszünk, ettöl nem barnul a paprika.Rácsavarjuk a tetejét, és mehet a polcra.Ugyan így teszem el a pepperóni paprikát is, csak azt egészben, nem vágom el.Ebből a mennyiségből 7 üveg lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.