Paprikasaláta télre:
Hozzávalók
2kg sárga és zöld paprika vegyesen
10dkg cukor
1 l víz
20 dkg só
1-2 babérlevél
2tk egész bors
1 tk Na –benzoát
1 kávés kanál borkén
4 dl 20 % ecet
Válogatott fehér-és zöldpaprikákat jól megmosva és megtörölgetve vékony karikára szeletelünk. Besózva 1-2 óráig így áll. Kicsavarva anélkül, hogy a paprikákat összezúznánk, üvegekbe rakjuk soronként, hogy a színek érvényesüljenek. Leöntjük előzőleg felfőzött és lehűtött sós, ecetes, fűszeres gyengén cukrozott vízzel. 2-3-4 napig hűvös helyen tartjuk, azután zárjuk le. Csak olyan nagy üvegekbe rakjuk el, amennyi egy-egy alkalommal elfogy, mert felbontás után hamar puhul.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.