Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Paplanos pulykamell

felvitel dátuma: 2018-11-22 09:29:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2158
részletes recept
Paplanos pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg pulykamell
25 dkg gomba
10 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
2 db tojás
, bors ízlés szerint

Konyhaimértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edényekűrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A mellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk borsozzuk.
Vajon mindkét oldalát megsütjük, és tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.
A megtisztított felszeletelt gombát a visszamaradt vajban megpároljuk, zsírjára sütjük, majd a lisztel meghintve, a tejjel felengedve sűrűre főzzük.

Langyosra hűtjük, és először a tojások sárgájával, majd a habbá vert fehérjével összekeverjük.
A hússzeletekre simítva sütőben megsütjük.
Krumplipürével és friss salátával tálaljuk. 

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*