60 dkg pulykamell
25 dkg gomba
10 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
2 db tojás
só, bors ízlés szerint
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A mellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk borsozzuk.
Vajon mindkét oldalát megsütjük, és tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.
A megtisztított felszeletelt gombát a visszamaradt vajban megpároljuk, zsírjára sütjük, majd a lisztel meghintve, a tejjel felengedve sűrűre főzzük.
Langyosra hűtjük, és először a tojások sárgájával, majd a habbá vert fehérjével összekeverjük.
A hússzeletekre simítva sütőben megsütjük.
Krumplipürével és friss salátával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.