80 dkg. sertéskaraj
kb. 20 dkg. kicsit keményebb sajt, vagy rántanivaló
só
natúr szárított zöldségkeverék, vagy delikát
Panírhoz:
4 db. tojás (s-es)
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A kicsontozott karajt, vékonyabb szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, egyenként mindkét oldalát sóval meghintjük, majd egyenként a zöldségkeverékkel is megszórjuk.
A sajtot kb. 1cmX4cm-es hasábokra vágjuk.
A lisztet, a zsemlemorzsát tányérokba rakjuk, a tojásokat felütjük, mindegyik tetejére egy-egy csipet sót teszünk, majd villával felverjük.
Az olajat feltesszük melegedni. (közepes lángra)
Minden szelet húsra teszünk egy-egy csík sajtot, feltekerjük, (lásd a képen)majd sorban, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül a felforrósított olajban kisütjük, mindkét oldalát 1-2 percig. (ha szükséges fogvájóval megtűzhetjük, nekem nem kellett)
Tetszés szerinti körettel tálaljuk, vagy, csak simán salátával fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!
forrás: keresztlányom (Andika) receptje
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.