Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Panírozott, sajttal töltött, göngyölt sertéskaraj

felvitel dátuma: 2018-07-31 14:42:00       mai nézettség: 1       nézettség: 863
részletes recept
Panírozott, sajttal töltött, göngyölt sertéskaraj
Hozzávalók 6 személyre:

80 dkg. sertéskaraj
kb. 20 dkg. kicsit keményebb sajt, vagy rántanivaló

natúr szárított zöldségkeverék, vagy delikát
Panírhoz:
4 db. tojás (s-es)
liszt 
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A kicsontozott karajt, vékonyabb szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, egyenként mindkét oldalát sóval meghintjük, majd egyenként a zöldségkeverékkel is megszórjuk.
A sajtot kb. 1cmX4cm-es hasábokra vágjuk.
A lisztet, a zsemlemorzsát tányérokba rakjuk, a tojásokat felütjük, mindegyik tetejére egy-egy csipet sót teszünk, majd villával felverjük.
Az olajat feltesszük melegedni. (közepes lángra)
Minden szelet húsra teszünk egy-egy csík sajtot, feltekerjük, (lásd a képen)majd sorban, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül a felforrósított olajban kisütjük, mindkét oldalát 1-2 percig. (ha szükséges fogvájóval megtűzhetjük, nekem nem kellett)
Tetszés szerinti körettel tálaljuk, vagy, csak simán salátával fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá! 
forrás: keresztlányom (Andika) receptje

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*