2 szelet halfilé
só
1 tojás
10 dkg élesztő nélküli pannírmorzsa
10 dkg zabpehelyliszt
1 teáskanál szezámmag
1 dl olaj
1/2 kg brokkoli
1 babérlevél
1 evőkanál natur vegamix
5 dkg reszelt trapista sajt
A bechamell mártáshoz:
3 dkg vaj
2 dkg zabpehelyliszt
2 dl növényi tejszin
5 dkg reszelt trapista sajt
A kiolvadt halszeleteket sózzuk, majd zabpehelylisztbe, a felvert tojásba végül a szezámmagos morzsába forgatjuk.
Az olajban szép pirosra sütjük.
A brokkolit rózsáira szedve a fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Közben elkészítjük a bechamellt:A világos rántást felengedjük a tejszinnel, állandóan kevergetjük amíg besűrüsödik majd hozzáadjuk az 5 dkg reszelt sajtot.
Egy kis tepsit vagy jénait kiolajozunk, beletesszük a brokkolit, kicsit megsózzuk majd ráöntjük a sajtos bechamellt.
A tetejét megszórjuk a másik 5 dkg reszelt trapista sajttal, kis vajdarabkákat teszünk rá és mehet a sütőbe szép pirosra sülni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.