Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Pangacius filé bundában

felvitel dátuma: 2011-10-20 21:36:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1011
részletes recept
Pangacius filé bundában
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg halfilé
1,5 dl sör
10 dkg finomliszt
1 db tojás

bors
olaj a asütéshez

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A kiengedett halszeleteket leöblítem, és kb. három ujjnyi csíkokra vágom. A tojásból, lisztből, sóból, borsból és sörből egy sűrű palacsintamasszát keverek. Pár percig pihentetem, hogy a liszt egy kicsit megduzzadjon a folyadékban. Közben egy serpenyőben olajat melegítek, s mikor már jó a hőfoka, akkor a haldarabokat megforgatom a palacsinta masszába, kicsit lecsöpögtetem és az olajba teszem. A halnak nem kell sok sütési idő, érdemes rá odafigyelni, mert nem jó, ha kiszárítjuk. Ha mindkét oldala szépen megsül, egy papírtörlős tányérra teszem, hogy a felesleges olajat a papírtörlő felszívhassa.
Rizzsel, krumplival, zöldsalátával egyaránt lehet kínálni.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*