1 kg halfilé
1,5 dl sör
10 dkg finomliszt
1 db tojás
só
bors
olaj a asütéshez
A kiengedett halszeleteket leöblítem, és kb. három ujjnyi csíkokra vágom. A tojásból, lisztből, sóból, borsból és sörből egy sűrű palacsintamasszát keverek. Pár percig pihentetem, hogy a liszt egy kicsit megduzzadjon a folyadékban. Közben egy serpenyőben olajat melegítek, s mikor már jó a hőfoka, akkor a haldarabokat megforgatom a palacsinta masszába, kicsit lecsöpögtetem és az olajba teszem. A halnak nem kell sok sütési idő, érdemes rá odafigyelni, mert nem jó, ha kiszárítjuk. Ha mindkét oldala szépen megsül, egy papírtörlős tányérra teszem, hogy a felesleges olajat a papírtörlő felszívhassa.
Rizzsel, krumplival, zöldsalátával egyaránt lehet kínálni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.