Kakaós tészta: 6 tojássárgája, 3 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaópor.
Kókuszos tészta: 15 dkg kristálycukor, 6 tojásfehérje, 20 dkg kókuszreszelék.
Krém: 6 tojássárgája, 6 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 6 evőkanál porcukor.
A kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Pöttyöket rakunk belőle a kakaós tésztára, majd ezután a másik fél kakaós tésztát simítjuk erre rá. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a 6 tojássárgáját a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel együtt kikeverve, elkészítjük a krémet. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük. A tetejére is hagyjunk a krémből, majd megszórjuk kakaóporral. Jó ha állni hagyjuk egy éjszaka. A sok-sok karácsonyi sütés miatt nekem csak kisebb tepsim maradt,így nem volt elég hely a fehér pöttyök kialakításához. Picit összefolyt,de ez nem von le az élvezeti értékéből. :-)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.