Nagy kedvence a családnak! Fini![:D]
30 dkg sertéslapocka felkockázva(lehet pulykacombfilé is)
30 dkg zöldbab(én most fagyasztottat használtam)
3 szem burgonya
1 fej hagyma
2 db babérlevél
2 dl tejföl
1 ek. liszt
őrölt fehérbors
ételízesítő
1 db leveskocka
Fűszerek:http://www.toldifuszer.hu
Első lépésként készítünk egy pörköltalapot. Megdinszteljük az összekockázott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy pici vízzel és rátesszük a húst. Megszórjuk ételízesítővel és borssal, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy a hús egy kicsit párolódjon. Mikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, beledobjuk a babérlevelet és öntünk rá még két decinyi vizet. Kb. negyedóra fövés után hozzátesszük a megtisztított és felkockázott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Beledobjuk a leveskockát és megvárjuk, míg minden megfő. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, és mivel habarásról van szó, így a forró levesből merünk rá és azzal dolgozzuk simára. Félrehúzzuk a lábost, beleöntjük a levesbe a habarást, majd kevergetve újra felforraljuk. Ha kell utánaízesítjük, és már tálalhatjuk is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.