Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Palócleves

felvitel dátuma: 2011-10-12 14:31:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1655
részletes recept
Palócleves
Hozzávalók 3 személyre:

30 dkg sertéslapocka felkockázva(lehet pulykacombfilé is)

30 dkg zöldbab(én most fagyasztottat használtam)

3 szem burgonya

1 fej hagyma

2 db babérlevél

2 dl tejföl

1 ek. liszt

őrölt fehérbors

ételízesítő

1 db leveskocka

Fűszerek:http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Első lépésként készítünk egy pörköltalapot. Megdinszteljük az összekockázott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy pici vízzel és rátesszük a húst. Megszórjuk ételízesítővel és borssal, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy a hús egy kicsit párolódjon. Mikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, beledobjuk a babérlevelet és öntünk még  két decinyi vizet. Kb. negyedóra fövés után hozzátesszük a megtisztított és felkockázott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Beledobjuk a leveskockát és megvárjuk, míg minden megfő. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, és mivel habarásról van szó, így a forró levesből merünk és azzal dolgozzuk simára. Félrehúzzuk a lábost, beleöntjük a levesbe a habarást, majd kevergetve újra felforraljuk. Ha kell utánaízesítjük, és már tálalhatjuk is.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Renáta 2011 október 13

Nagy kedvence a családnak! Fini![:D]

10/10 -Jucus.- 2011 november 7

mi is szeretjük:-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*