Tészta::1kg liszt, 7dl tej , 3 e.k kristály cukor, 4dkg élesztő, 1 cspetnyi só, 10 dkg olvasztott margarin,1 cs vaníliás cukor, 1db tojáa-
Töltelék:::sárgabarck lekvár,
Szóráshoz::15dkg darált dió, 2 cs vaníliás cukor, 10dkg kristály cukor
A tészta hozávalóit bedagsztjuk és duplájára kelesztjük.Mikor már megkelt akkor kb 1,5cm vastagságúra kinyújtjuk , lisztezett deszkán és a sárgabarck lekvárt a széleire elosztjuk , majd a tésztát ráhajtjuk és akár pogácsa szaggatóval , vagy egy lisztbe mártott pohárral kiszaggatjuk , mint a fánkokat .Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kicsit kelni hagyjuk, kb 10 percig , majd szép aranyszínűre megsütjük.Mikor megsült forró vízbe mártjuk és cukrozott dióba forgatjuk és fogyasztjuk.Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.