Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Palóc kalács

felvitel dátuma: 2014-02-11 17:47:06       mai nézettség: 1       nézettség: 1536
részletes recept
Palóc kalács
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta::1kg liszt, 7dl tej , 3 e.k kristály cukor, 4dkg élesztő, 1 cspetnyi , 10 dkg olvasztott margarin,1 cs vaníliás cukor, 1db tojáa-

Töltelék:::sárgabarck lekvár,

Szóráshoz::15dkg darált dió, 2 cs vaníliás cukor, 10dkg kristály cukor

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tészta hozávalóit bedagsztjuk és duplájára kelesztjük.Mikor már megkelt akkor kb 1,5cm vastagságúra kinyújtjuk , lisztezett deszkán és a sárgabarck lekvárt a széleire elosztjuk , majd a tésztát ráhajtjuk és akár pogácsa szaggatóval , vagy egy lisztbe mártott pohárral kiszaggatjuk , mint a fánkokat .Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kicsit kelni hagyjuk, kb 10 percig , majd szép aranyszínűre megsütjük.Mikor megsült forró vízbe mártjuk és cukrozott dióba forgatjuk és fogyasztjuk.Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*