Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Palacsintabatyu Anett-féle málnás túrókrémmel

felvitel dátuma: 2011-04-11 19:51:09       mai nézettség: 1       nézettség: 916
részletes recept
Palacsintabatyu Anett-féle málnás túrókrémmel
Hozzávalók 1 személyre:

Palacsinta(pontos receptet elég nehéz írnom,mert mindig szemre csinálom):

25 dkg liszt

3 tojás

1 mokkáskanál só

cukor ízlés szerint

1 dl étolaj

0,5 l tej

kb. 0,5 l szénsavas víz

 

Málnás túrókrém:

25 dkg málna (érdemes friss málnát használni,mert a mirelittől lesz egy kis "mirelit íze")

50 dkg tehén túró

1 citrom reszelt héja

1 teáskanál fahéj

2 cs. vaníliás cukor

Ezek csak hozzávetőleges mennyiségek.Érdemes készítés közben belekóstolni,hogy elég édes-e,kell-e még bele fahéj...stb.

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az elkészítés igen egyszerű:
Süssük meg a palacsintát.
A málnakrémhez turmixoljunk össze málnát,majd nyomkodjuk át egy szűrőn,hogy a magtól megszabaduljunk.
Adjuk
hozzá a túrót,ízesítsük reszelt citrom héjával,fahéjjal és vaníliás cukorral.
Az elkészült masszából kb. két evőkanálnyit tegyünk egy palacsinta közepébe,majd készítsünk belőle batyut.
Négy darab fogpiszkálóval vagy szárított vaníliarúddal rögzítsük.
A tányért díszíthetjük úgy,hogy csokit csöppentünk a szélére és fogpiszkálóval a közepétől indulva húzzuk.
A végén még szitálhatunk rá porcukrot,illetve fahéjat.


Jó étvágyat! :)

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*