Palacsinta(pontos receptet elég nehéz írnom,mert mindig szemre csinálom):
25 dkg liszt
3 tojás
1 mokkáskanál só
cukor ízlés szerint
1 dl étolaj
0,5 l tej
kb. 0,5 l szénsavas víz
Málnás túrókrém:
25 dkg málna (érdemes friss málnát használni,mert a mirelittől lesz egy kis "mirelit íze")
50 dkg tehén túró
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál fahéj
2 cs. vaníliás cukor
Ezek csak hozzávetőleges mennyiségek.Érdemes készítés közben belekóstolni,hogy elég édes-e,kell-e még bele fahéj...stb.
Az elkészítés igen egyszerű:
Süssük meg a palacsintát.
A málnakrémhez turmixoljunk össze málnát,majd nyomkodjuk át egy szűrőn,hogy a magtól megszabaduljunk.
Adjuk hozzá a túrót,ízesítsük reszelt citrom héjával,fahéjjal és vaníliás cukorral.
Az elkészült masszából kb. két evőkanálnyit tegyünk egy palacsinta közepébe,majd készítsünk belőle batyut.
Négy darab fogpiszkálóval vagy szárított vaníliarúddal rögzítsük.
A tányért díszíthetjük úgy,hogy csokit csöppentünk a szélére és fogpiszkálóval a közepétől indulva húzzuk.
A végén még szitálhatunk rá porcukrot,illetve fahéjat.
Jó étvágyat! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.