Palacsinta: 1l. tej, 3 egész tojás + 3 tojás sárgája, 0.5 dl. olaj, só, cukor, 0.5 kg liszt és ha sűrű lenne a tészta, akkor még tej, vagy szóda.
Töltelék: 1l. tej, 2cs. Dr. Oetker eper pudingpor, 20dkg. porcukor, 20dkg. ráma margarin, 0.5kg eper.
Hab: 3 tojás fehérje, 10 dkg. porcukor, pár csepp citromlé.
A palacsinta hozzávalóiból vékony palacsintákat sütünk.
A tejből és pudingporból sűrű masszát főzünk és kihűtjük. A margarinból és porcukorból habos krémet keverünk és a dermedt pudinggal simára keverjük.
Egy szív alakú tortaformát néhány palacsintával kibélelünk úgy, hogy kívűlről bőven lelógjon a forma oldalán. Aztán rétegezzük a palacsintákat és a tölteléket. 2-3 soronként karikákra vágott epret szórunk a töltelékre.
A végén palacsintával zárjuk a rétegezést és felhajtogatjuk körbe a tésztát.
Gőz felett kemény habot verünk a fehérjéből és a cukorból pici citromlével.
Rákenjük a torta tetejére és kis időre hagyjuk állni szeletelés előtt.
Tálalás előtt díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.