2 db tojás
30 dkg liszt
6 dl tej
ásványvíz /kb. 1 dl /
pici só
cukor
Töltelék:
sárgabarack lekvár
és túró
a palacsinta tésztát elkészítjük, min. egy órát állni hagyjuk,.
Sütés előtt felengedjük egy kis szénsavas ásványvízzel.
Én teflonos sütőt használok, így nagyon kevés olaj kell a kisütéséhez.
A vége felé, amikor már kezd "unalmassá" válni a sütés, meghámozok egy almát, lereszelem , több tésztamasszát teszek a serpenyőbe és megszórom egy kis almával.
Amikor készen vannak a palacsinták, akkor először
egy kevés sárgabarack lekvárral kenem meg és utána teszem rá a túrótölteléket.
A túróba csak egy kis cukrot szoktam tenni.
Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.