20 dkg finomliszt
3 dl tej
2 dl szódavíz
1 dl olaj
2 tojás
2 ek porcukor
csipetnyi só
A hozzávalókat keverjuk ki csomómentesre, majd hagyjuk pihenni 15-20 percig. Egy teflonos serpenyot kenjunk ki egy pici olajjal, forrósítsuk fel, majd kozepes lángon (én a legkisebben sutottem) mindkét oldalukat sussuk ki a palacsintáknak. Az olaj csak az elso palacsinta elott kell, utána már nem.
TIPP: Ha sós tolteléket akarunk bele rakni, a porcukrot ne rakjuk a tésztába, viszont mehet bele egy kicsivel tobb só.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.