- 30 dkg sertéslapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- mexikói fűszerkeverék
- 1 konzerv kukorica
- kaliforniai paprika: több színben, akkor még szemet gyönyörködtetőbb lesz az étel
- 3 csomag gyors rizs
- só, bors, 2 ek olaj, víz
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- fél kocka erőleves kocka
A hagymákat megtisztítom és félholdra felszelem. A paprikákat és a húst felkockázom, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát felaprítom vágom. Egy edényben olajat hevítek, majd a hagymákat rádobom. Megsózom és kb 1 percig párolom. Ezután jön a hús. Amikor kifehéredett, rádobom a paprikákat és a fokhagymát. Jöhet rá a rizs és először 3 dl víz. Megfűszerezzük, majd fedő alatt pároljuk. Időnként megkeverjük és ahogy a rizs felveszi a vizet, 1-1 decivel pótoljuk. 10-15 perc elteltével tesszük bele a kukoricát, a leveskockát és a petrezselyemzöldet. További 5 percig pároljuk fedő alatt, majd jöhet a kóstolás. Attól függően, hogy mennyire szeretnénk csípősre teszünk még bele mexikói fűszert. Amint a rizs megpuhult, tálalhatjuk is a maradék friss petrezselyemmel megszúrva. Lime vagy citromlével még ízletesebbé tehetjük.
Tipp: Fekete babot is tehetünk bele. És tenger gyümölcseiből, halból, csirkéből is nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.