Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Padlizsánpástétom

felvitel dátuma: 2011-07-15 23:53:48       mai nézettség: 1       nézettség: 2143
részletes recept
Padlizsánpástétom
Hozzávalók 4 személyre:

1 padlizsán
4 tojás
2- 3 gerezd fokhagyma
3- 4 evőkanál majonéz
¼ citrom leve

bors
3 evőkanál olaj
 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A padlizsánt meghámozom, felszeletelem, és az olajon teljesen puhára megpárolom.
Kicsit hűlni hagyom, majd egy fémszürőn átpasszírozom. A 4 tojást keményre főzöm, kihűtöm, megtisztítom, villával szétnyomkodom. A fokhagymát szétnyomkodom. Az egészet összekeverem a majonéz, , bors, citromlé hozzáadásával. A végén egy botmixerrel az egészet jól összeturmixolom.
Nagyon finom kenyérrel, pirítóssal, de ugyanúgy lehet mint dresszing  rántott sajthoz, húshoz, vagy rántott cukkínihez, sőt rántott padlizsánhoz. ( Kipróbáltam, a férfiaknak nagyon ízlik.)

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*