1 padlizsán
4 tojás
2- 3 gerezd fokhagyma
3- 4 evőkanál majonéz
¼ citrom leve
só
bors
3 evőkanál olaj
A padlizsánt meghámozom, felszeletelem, és az olajon teljesen puhára megpárolom.
Kicsit hűlni hagyom, majd egy fémszürőn átpasszírozom. A 4 tojást keményre főzöm, kihűtöm, megtisztítom, villával szétnyomkodom. A fokhagymát szétnyomkodom. Az egészet összekeverem a majonéz, só, bors, citromlé hozzáadásával. A végén egy botmixerrel az egészet jól összeturmixolom.
Nagyon finom kenyérrel, pirítóssal, de ugyanúgy lehet mint dresszing rántott sajthoz, húshoz, vagy rántott cukkínihez, sőt rántott padlizsánhoz. ( Kipróbáltam, a férfiaknak nagyon ízlik.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.