Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 8 csütörtök Mihály, Győző névnapja

Főoldal » Padlizsánkrém (vineta)

felvitel dátuma: 2013-02-13 18:27:13       mai nézettség: 3       nézettség: 1617
részletes recept
Padlizsánkrém (vineta)
Hozzávalók 4 személyre:

-3 közepes padlizsán

- 1 tojássárgája

-1 evőkanál mustár

-

feketebors

-1 hagyma

-150 ml olaj

-1 kiskanál citromlé

-fokhagyma (én nem teszek bele)

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben  puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.
Közben elkészítem a majonézt a tojás sárgáját  elkavarom a mustárral, közben kis adagokban hozzáadomaz olajat és citromlevet.
  A sült padlizsán héját lehúzom, a húsát keverőedénybe teszem hozzáadom az apróra vágott hagymát és kézimixerrel simára turmixolom majd hozzáadom az  előzőleg kikevert majonézt Ízlés szerint sózom borsozom . 
1-2 óráig a hűtőszekrényben érlelem. Pirítósra kenve kiváló előételnek vagy reggelinek.
Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Andi80 2013 február 13

Aranyos :-)

10/10 szobodekné erika 2013 május 9

isteni finom ez a krém, de amit én tudtam nem hasonlítható össze a te recepteddel,

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*