padlizsán, só, fehérbors, mustár, fokhagyma, majonéz, olivaolaj, tejfel
A megmosott és szárazra törölt padlizsánt egyik oldalát 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőben, majd a másik oldalát is 25 percig sütjük. A padlizsán húsát kikaparjuk, és késes robotgéppel (vagy fa- ill. műanyag késsel/ villával ) pépesítjük. Sóval, fehér borssal, mustárral ízesítem, majd majonézzel, olívaolajjal és tejfellel kikeverjük. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.