Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Padlizsánkrém

felvitel dátuma: 2011-10-01 15:03:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2035
részletes recept
Padlizsánkrém
Hozzávalók 1 személyre:

1 db kövér, fényes héjú padlizsán

1 db tojás nagyságú vöröshagyma

3 cikk fokhagyma

1 dl extra szűz olivaolaj vagy napraforgó olaj

1/2 citrom leve

1/2 mk. bors

1 ek majonéz

 só

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, töröljük szárazra, majd vékonyan kenjük be olajjal, szúrkáljuk meg egy fogpiszkálóval,  tegyük egy tepsibe vagy jénaitálba és egy óra alatt süssük meg.

Kihülés után hámozzuk le a héjját, tegyük bele egy turmixgépbe, öntsük hozzá az olajat, tegyük bele a hagymákat, borsot, sót, citromlevet, majonézt lés jól forgassuk át.

Pirítóskenyérrel tálaljuk.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 1

Nagyon finom, nagyon szeretem, johet!!!!!!!! Puszi!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*