Ez nagyon jól hangzik,biztos ki próbálom!!!
Hozzávalók:
2-3 db padlizsán
15-20 dkg füstölt tarja
tömlős natúr krémsajt /esetleg 1 tubusos+1 kocka sajt/
1 púpos kiskanál tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
20-25 dkg sajt /nekem trappista volt, lehet nemesebb is pl. márványsajt/
2 db zöldpaprika /ha lehet színes/
2 db paradicsom
só
bors
zöldfűszerek-szárított is jó /kakukkfű, zsálya, rozmaring/
olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat jól megmostam, majd kb. 1 ujjnyi karikákra szeleteltem és megsóztam. Nagyjából fél órát állni hagytam, addig összeállítottam a sajtkrémet. A tömlős sajtot és a kockasajtot összekevertem. A trappista sajtot lereszeltem /felét apró lyukon, felét a káposztareszelő lyukon/. A tarját nagyon apró kockára vágtam, hozzáadtam a sajtkrémhez, majd az aprított fokhagymát, a tejfölt, az apróbbra reszelt sajtot és a zöldfűszereket és a borsot is beletettem, majd elkevertem. A paprikát és a paradicsomot is karikákra szeleteltem.
A padlizsánokat lecsepegtetés után olajjal kikent tepsibe vagy sütőlapra /lehetőség szerint sütőpapírt tegyünk bele, akkor egy cseppet ezt kenjük meg olajjal/ egyenként lerakom a padlizsán karikákat. Mindegyik tetejére egy-egy halom sajtkrémet teszek, majd egy-egy karika paprika és paradicsom szelet kerül rá. A végén megszórom a durvábbra reszelt sajttal és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm, majd levéve a fóliát, újabb 20 perc alatt pirosra sütöm.
Rizzsel és salátával /savanyúsággal/ tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.