Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Padlizsán rózsák

felvitel dátuma: 2015-06-18 08:14:45       mai nézettség: 1       nézettség: 1040
részletes recept
Padlizsán rózsák
Hozzávalók 1 személyre:
1 padlizsán Töltelék: sonka Feta sajt vagy bulgar sajt Reszelt sajt ( izles szerint) Szeletelt gomba ( konzerv) Hagyma ( lila és vörös hagyma vegyesen) Paradicsom karikák Apróra vágott petrezselyem Só,bors Zatar fuszer ( elhagyható) Suteshez: maffin forma,kevés olaj Padlizsán tetejére: 1 -2 db paradicsom reszelve Só,bors Szárított menta level ( izles szerint) Szárított fokhagyma granulat Tetejére : reszelt sajt
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
A padlizsan 2 véget vágjuk le,majd szeletelovel hosszában szeleteljuk vékonyra.Sozzuk ,borsozzuk mindkét oldalát. Tegyünk egymás melle 2 szelet padlizsánt ugy ,hogy az egyik vége egymáson legyen. A hagymát vágjuk csíkokra és a lecsopogtetett szeletelt gombával pirítsuk meg.Kozben pici sóval és borssal Izesitsuk. Mikor megpirult tegyük egy tálba,hogy a felesleges olajat ne szívja magába.Tegyunk a padlizsanra sonkát,teritsunk a tetejére a fűszeres hagymás gombabol,feta vagy bulgar sajttal és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg,majd óvatosan tekerjuk fel. Természetesen izles szerint bármilyen töltelékkel tölthető.Tolthetjuk: paradicsom szelet,fűszeres pirított gomba,feta vagy bulgar sajt,petrezselyem és reszelt sajttal...bizzuk a kepzeletunkre:))) . Vékonyan kenjük ki vagy fújjuk be olajjal a maffin sutot és a töltött padlizsán rozsakat tegyük bele.( Mikor behelyeztuk a formába kevés sajtot szólhatunk ra) Reszeljunk le ( mennyiségtől függ) 1-2 paradicsomot és Izesitsuk be izles szerint: só,bors,apróra vágott petrezselyem,kevés szárított menta level,és szárított fokhagyma granulattal. Keverjuk össze és a padlizsán rózsák tetejére tegyünk 1ek - lal belőle. Tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és 220 fokos sütőben süssük pirosra. ( készíthetünk többet a paradicsom szoszbol és találhatjuk a kész padlizsannal.) Köretnek krumplipuret vagy rizst ajánlok.
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*