Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Pácolt sűlt hal

felvitel dátuma: 2011-04-04 00:23:51       mai nézettség: 1       nézettség: 7332
részletes recept
Pácolt sűlt hal
Hozzávalók 2 személyre:

8 db.megtisztított kárász vagy keszeg

Pácoláshoz:
só, bors, Kotányi halfűszer keverék, őrölt paprika, borsika fű, olivaolaj.

Felforrosított olaj a sűtéshez.

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

A megtisztított, besozott halakat vízben átmossuk, majd beírdaljuk, átvágva a gerincet, 3-4 helyen.
Egy tálcára fogjuk rakni, de előtte a tálcára kevés oliva olajat locsolunk a halak alá.
A hal mindkét oldalát és belső hasűregét befűszerezzűk: pici sóval. borssal, pirospaprikával, borsika fűvel, végül  Kotányi halfűszerrel.
Egymás mellé rakjuk a tálcára, és ismét locsolunk olívaolajat a halszeletekre.
Alufoliával lefedve egy éjszakára hűtőben tároljuk.
Másnap felforrosított olajban, egyenletesen, közepes lángon, kisűtjűk a halakat, mindkét oldalát fedőalatt kb.4 percig.
A hal íze a nyári sűtődék emlékét idézi majd bennűnk.

Szakács: Kriszta


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*