8 db.megtisztított kárász vagy keszeg
Pácoláshoz:
só, bors, Kotányi halfűszer keverék, őrölt paprika, borsika fű, olivaolaj.
Felforrosított olaj a sűtéshez.
A megtisztított, besozott halakat vízben átmossuk, majd beírdaljuk, átvágva a gerincet, 3-4 helyen.
Egy tálcára fogjuk rakni, de előtte a tálcára kevés oliva olajat locsolunk a halak alá.
A hal mindkét oldalát és belső hasűregét befűszerezzűk: pici sóval. borssal, pirospaprikával, borsika fűvel, végül Kotányi halfűszerrel.
Egymás mellé rakjuk a tálcára, és ismét locsolunk olívaolajat a halszeletekre.
Alufoliával lefedve egy éjszakára hűtőben tároljuk.
Másnap felforrosított olajban, egyenletesen, közepes lángon, kisűtjűk a halakat, mindkét oldalát fedőalatt kb.4 percig.
A hal íze a nyári sűtődék emlékét idézi majd bennűnk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.