Biztos fincsi, jöhet gomba nélkül.
A hús pácolásához:
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertés tarja
1/2 l tej
1 tk. grill fűszer
só
1 mk.őrölt fekete bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 mk.cayenne bors
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
A medvehagymás gombás rizshez:
40 dkg rizs
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3-4 levél medvehagyma
só
őrölt fekete bors
étolaj
Előkészítés:A gombát alaposan megmossuk,felszeleteljük.A hagymát megtisztítjuk és a medvehagymával együtt apróra vágjuk.A hússzeleteket kiklopfoljuk,sózzuk.Fűszerezzük,borssal,cayenne borssal,grill fűszerrel és az átnyomott fokhagymával.Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.A pácolást előző nap is elvégezhetjük.Minél többet pácolódik annál puhább és finomabb lesz a hús!
Elkészítés:A húst lecsepegtetjük és a szokásos módon bepanírozzuk,majd bő olajban közepes lángon kisütjük.
A körethez: a szokásos módon párolt rizs készítünk.
A vöröshagymát pici olajon megdinszteljük,rátesszük a medvehagymát és a gombát.Sózzuk borsozzuk és addig pároljuk amíg kezdi elfőni a levét.
A gombát összekeverjük a rizzsel tálalás előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.