Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Pácolt sertéstarja rántva gombás rizzsel

felvitel dátuma: 2012-05-06 11:18:32       mai nézettség: 2       nézettség: 2897
részletes recept
Pácolt sertéstarja rántva gombás rizzsel
Hozzávalók 4 személyre:

A hús pácolásához:

4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertés tarja

1/2 l tej

1 tk. grill fűszer

1 mk.őrölt fekete bors

3-4 gerezd fokhagyma

1 mk.cayenne bors

A panírozáshoz:

liszt

tojás

zsemlemorzsa

A sütéshez:

étolaj

A medvehagymás gombás rizshez:

40 dkg rizs

25 dkg gomba

1 fej vöröshagyma

3-4 levél medvehagyma

őrölt fekete bors

étolaj

 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A gombát alaposan megmossuk,felszeleteljük.A hagymát megtisztítjuk és a medvehagymával együtt apróra vágjuk.A hússzeleteket kiklopfoljuk,sózzuk.Fűszerezzük,borssal,cayenne borssal,grill fűszerrel és az átnyomott fokhagymával.Tejet öntünk és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.A pácolást előző nap is elvégezhetjük.Minél többet pácolódik annál puhább és finomabb lesz a hús!

Elkészítés:A húst lecsepegtetjük és a szokásos módon bepanírozzuk,majd olajban közepes lángon kisütjük.

A körethez:  a szokásos módon párolt rizs készítünk.

A vöröshagymát pici olajon megdinszteljük,rátesszük a medvehagymát és a gombát.Sózzuk borsozzuk és addig pároljuk amíg kezdi elfőni a levét.

A gombát összekeverjük a rizzsel tálalás előtt.

étvágyat kívánok hozzá!!:))

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 káplár anna 2012 május 6

Biztos fincsi, jöhet gomba nélkül.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*