1 db kakas melle
A páchoz:
olaj
bors
fokhagyma
mustár
Valamint:
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
bors
só
majoranna
1 db paprika
1 db paradicsom
1 kávéskanál liszt
1 dl tejföl
30 dkg tészta
A kakas mellét szeletekre vágom, mind két oldalát mustárral bekenem és a pácban 5-6 napig érlelem, néha átforgatom. ( Ha nincs annyi időnk 1-2 nap is megfelel)) A pácolás miatt a kakas melle puha és porhanyós lesz.
Az elkészítés napján a füstölt szalonnát kisütöm, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, megszórom pirospaprikával és a húsok mindkét oldalát átpirítom rajta, fűszerezem, majd puhára párolom . Fél időben hozzáadom a paprikát és a paradicsomot vagy helyettesíthetem lecsóval. Ha szükséges az elfőtt folyadékot egy kis vízzel pótolom. Ha megpuhult a hús zsírjára sütöm, elkeverem a tejfölben a lisztet, hozzáadom, szükség szerint vízzel hígitom a mártást és összeforralom.
A száraz tésztát folytonos keveréssel felhevítem, majd 5,4 dl forró vízzel felöntöm, sózom többszöri keveréssel puhára főzöm. A tészta az egész vizet magába szívja.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.