Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Pácolt kakasmell pirított tésztával

felvitel dátuma: 2016-02-07 14:32:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1517
részletes recept
Pácolt kakasmell pirított tésztával
Hozzávalók 3 személyre:

1 db kakas melle

A páchoz:

olaj

bors

fokhagyma

mustár

Valamint:

5 dkg füstölt szalonna

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

őrölt pirospaprika

bors

majoranna

1 db paprika

1 db paradicsom

1 kávéskanál liszt

1 dl tejföl

30 dkg tészta

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A kakas mellét szeletekre vágom, mind két oldalát mustárral bekenem és a pácban 5-6 napig érlelem, néha átforgatom. ( Ha nincs annyi időnk 1-2 nap is megfelel)) A pácolás miatt a kakas melle puha és porhanyós lesz.

Az elkészítés napján a füstölt szalonnát kisütöm, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, megszórom pirospaprikával és a húsok mindkét oldalát átpirítom rajta, fűszerezem, majd puhára párolom . Fél időben hozzáadom a paprikát és a paradicsomot vagy helyettesíthetem lecsóval. Ha szükséges az elfőtt folyadékot egy kis vízzel pótolom. Ha megpuhult a hús zsírjára sütöm, elkeverem a tejfölben a lisztet, hozzáadom, szükség szerint vízzel hígitom a mártást és összeforralom.

A száraz tésztát  folytonos keveréssel felhevítem, majd 5,4 dl forró vízzel felöntöm, sózom többszöri keveréssel puhára főzöm. A tészta az egész vizet magába szívja.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*