KIPRÓBÁLJUK ÍGY:)
· 1 leselejtezett boronatárcsa
· 2 kg szeletelt hús (sertéstarja, csirkemell, pulykamell, vagy akár kicsontozott
· 1 fej fokhagyma
· 2 kk mustár
· 1 mk őrölt bors
· 1-2 fej vöröshagyma
· só
· sült csirke fűszerkeverék
· grill fűszerkeverék
· 2 kg sütni való burgonya
· 3/4 l olaj
0,5 dl sör
1. A megmosott hússzeleteket kiklopfoljuk.
2. A sört összekeverjük a mustárral, és a fokhagymával. Majd besózzuk a húst, megszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel,ha más fajta a husi lehet több féle fűszerrel is egy tálba egymásra tesszük, karikára vágott vöröshagymát teszünk a rétegek tejére.
3. Amikor elfogyott a hús, ráöntjük az előzőleg elkészített sörös löttyöt, amit nevezhetünk páclének is.
4. Befedjük, és 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
5. Másnap, amikor megjöttek a vendégek elővesszük a krumplit, megpucoljuk és karikára vagy hasábra vágjuk
6. A boronatárcsa alatt tüzet rakunk, a közepébe beleöntjük az olajat, amikor forró a tárcsa, a húst a tárcsa szélére tesszük, az olajban kisütjük a krumplit.
7. Bármilyen salátát készíthetünk hozzá.
én ezzel készítettem
http://www.receptabc.hu/recept/szines_salata_fokhagymas_kefires_ontettel__9230
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.