Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Pácolt csirkecomb csípős raguval

felvitel dátuma: 2011-08-04 17:08:01       mai nézettség: 3       nézettség: 2287
részletes recept
Pácolt csirkecomb csípős raguval
Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkecomb

15 dkg húsos füstölt szalonna

2 db piros kaliforniai paprika

2 db zöld kaliforniai paprika

1db hegyes erős paprika

1 szál póréhagyma

1 dl étolaj

1 tk.rozmaring friss vagy szárított

1 kk.őrölt fekete bors

1 kk.cayenne bors

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

1 ek.méz

1 tk.szárnyas fűszerkeverék

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A csirkecombokat megtisztítjuk,ha nagyobbak két három helyen csontig bevágjuk,sózzuk.Így hamarabb megsül és jobbab átjárja a pác.Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel.A combokat egy tálba tesszük és ráöntjük a fűszeres olajat és egy órára a hűtőbe rakjuk.A pácolást előző nap is elvégezhetjük úgy még finomabb lesz a comb.A szalonnát,paprikákat és a póréhagymát csíkokra vágjuk.

Elkészítés:A combokat tepsibe vagy jénaiba tesszük a páclével együtt.Kevés vizet öntünk alá és fóliával lefedve egy órát közepes lángon sütjük.Levesszük a fóliát és még 20-25 percig sütjük amig szép piros nem lesz.Közben elkészítjük a ragut.A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a póréhagymát.Hozzáadjuk a paprika csíkokat,sózzuk,borsozzuk és 10-15 perc alatt készre pároljuk.

A combokat a raguval és tetszőleges körettel /párolt,rizs,sült burgonya stb.. /tálaljuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*