4 db csirkecomb
15 dkg húsos füstölt szalonna
2 db piros kaliforniai paprika
2 db zöld kaliforniai paprika
1db hegyes erős paprika
1 szál póréhagyma
1 dl étolaj
1 tk.rozmaring friss vagy szárított
1 kk.őrölt fekete bors
1 kk.cayenne bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
1 ek.méz
1 tk.szárnyas fűszerkeverék
só
Előkészítés:A csirkecombokat megtisztítjuk,ha nagyobbak két három helyen csontig bevágjuk,sózzuk.Így hamarabb megsül és jobbab átjárja a pác.Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és a mézzel.A combokat egy tálba tesszük és ráöntjük a fűszeres olajat és egy órára a hűtőbe rakjuk.A pácolást előző nap is elvégezhetjük úgy még finomabb lesz a comb.A szalonnát,paprikákat és a póréhagymát csíkokra vágjuk.
Elkészítés:A combokat tepsibe vagy jénaiba tesszük a páclével együtt.Kevés vizet öntünk alá és fóliával lefedve egy órát közepes lángon sütjük.Levesszük a fóliát és még 20-25 percig sütjük amig szép piros nem lesz.Közben elkészítjük a ragut.A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a póréhagymát.Hozzáadjuk a paprika csíkokat,sózzuk,borsozzuk és 10-15 perc alatt készre pároljuk.
A combokat a raguval és tetszőleges körettel /párolt,rizs,sült burgonya stb.. /tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.