Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Páclében főtt töltött fasírt

felvitel dátuma: 2018-12-08 19:51:32       mai nézettség: 1       nézettség: 781
részletes recept
Páclében főtt töltött fasírt
Hozzávalók 8 személyre:

Először a páclét készítjük el.

Páclé:
1,1/2 l. ( másfél l.) vízbe beleteszünk,
4 db. babérlevelet,
1 szál tisztított összevágott sárgarépát,
1 szál tisztított összevágott petrezselyemgyökeret,
1 kisebb tisztított vöröshagymát,
1 jó csipet zeller zöldet,
1 jó csipet petrezselyemzöldet,
1 ek. sómentes vegyes s
10-15 szem egész fekete bors
Feltesszük takaréklángra, amíg a fasírtot elkészítjük.

Hozzávalók fasírt:
1 kg. sertéslapocka , vagy darált hús
1 tk. só
1 tk. bors
1/4 db. vöröshagyma
7 dkg. zsemlemorzsa
2 db. nyers tojás

Töltelék:
6-8 db apró csemege uborka
5-6 db. főtt tojás
zárított zöldségkeveréket,

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A húst a hagymával ledaráljuk, a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, kétfelé vesszük, a felét egy tálcára terítjük, rárakjuk a főtt tojásokat, mindkét oldalát kirakjuk apró csemege uborkával, rátesszük a maradék húsmasszát. egy tiszta vászon zsákba óvatosan beletesszük, összefogjuk és a páclébe tesszük.
Ha felfőtt a lé, takarékra vesszük és 30 percig egyik oldalt, másik 30 percig pedig a másik oldalt főzzük, amikor letelt az idő, kivesszük a léből, hűtjük és szeleteljük.
Kihűlve, hidegtálakhoz kiváló,vagy önálló fogásként is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá! 

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*