Először a páclét készítjük el.
Páclé:
1,1/2 l. ( másfél l.) vízbe beleteszünk,
4 db. babérlevelet,
1 szál tisztított összevágott sárgarépát,
1 szál tisztított összevágott petrezselyemgyökeret,
1 kisebb tisztított vöröshagymát,
1 jó csipet zeller zöldet,
1 jó csipet petrezselyemzöldet,
1 ek. sómentes vegyes s
10-15 szem egész fekete bors
Feltesszük takaréklángra, amíg a fasírtot elkészítjük.
Hozzávalók fasírt:
1 kg. sertéslapocka , vagy darált hús
1 tk. só
1 tk. bors
1/4 db. vöröshagyma
7 dkg. zsemlemorzsa
2 db. nyers tojás
Töltelék:
6-8 db apró csemege uborka
5-6 db. főtt tojászárított zöldségkeveréket,
A húst a hagymával ledaráljuk, a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, kétfelé vesszük, a felét egy tálcára terítjük, rárakjuk a főtt tojásokat, mindkét oldalát kirakjuk apró csemege uborkával, rátesszük a maradék húsmasszát. egy tiszta vászon zsákba óvatosan beletesszük, összefogjuk és a páclébe tesszük.
Ha felfőtt a lé, takarékra vesszük és 30 percig egyik oldalt, másik 30 percig pedig a másik oldalt főzzük, amikor letelt az idő, kivesszük a léből, hűtjük és szeleteljük.
Kihűlve, hidegtálakhoz kiváló,vagy önálló fogásként is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.