Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Pacalpörkölt vörösborosan

felvitel dátuma: 2011-03-31 14:26:44       mai nézettség: 2       nézettség: 4429
részletes recept
Pacalpörkölt vörösborosan
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg pacal (konyhakész)
  • 2 fej vöröshagyma (kb. 30 dkg)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-1 paradicsom, paprika
  • erős paprika (tetszés szerint)
  • 1 evőkanál lecsó
  • 1,5 dl olaj
  • 2 dl vörösbor
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál egész bors
  • 2 babérlevél
  • só (ízlés szerint)
Előkészületi idő: 45 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A pacalt enyhén sós vízben feltesszük főni – amennyi bőven ellepi – az egész borssal, babérlevéllel (a fűszereket főzőszűrőbe rakjuk), 45 percig főzzük.

A hagymát kockára vágjuk, és az olajon megpároljuk, rátesszük a pirospaprikát, a felkockázott (meghámozott) paradicsomot, csíkban a paprikát, a kicsit megnyomott fokhagymát, a lecsót. Kicsit összeforgatjuk és beletesszük az akkor leszűrt pacalt is. Öntünk alá a főző léből kb. 1,5 dl-t. Lefedjük, 20 perc párolás után megszórjuk az őrölt köménymaggal, majoránnával, ízlés szerint teszünk bele erős paprikát, sót, felöntjük a vörösborral és kb. 1 órát lassú tűzön főzzük.

Tálalhatjuk köménymagos főtt krumplival, sima főtt krumplival. De frissen sült házi kenyérrel is (tunkolva) nagyon finom. – Erős paprikát, savanyúságot készítsünk az asztalra.

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Vámos Anikó 2011 április 1

Nagyon szépen ,pontosan le van írva.. Akkorákat nyeltem, miközben olvastam, hogy már azon töröm a fejem, hogy megyek pacalt venni!!!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*