Nagyon szépen ,pontosan le van írva.. Akkorákat nyeltem, miközben olvastam, hogy már azon töröm a fejem, hogy megyek pacalt venni!!!:)
A pacalt enyhén sós vízben feltesszük főni – amennyi bőven ellepi – az egész borssal, babérlevéllel (a fűszereket főzőszűrőbe rakjuk), 45 percig főzzük.
A hagymát kockára vágjuk, és az olajon megpároljuk, rátesszük a pirospaprikát, a felkockázott (meghámozott) paradicsomot, csíkban a paprikát, a kicsit megnyomott fokhagymát, a lecsót. Kicsit összeforgatjuk és beletesszük az akkor leszűrt pacalt is. Öntünk alá a főző léből kb. 1,5 dl-t. Lefedjük, 20 perc párolás után megszórjuk az őrölt köménymaggal, majoránnával, ízlés szerint teszünk bele erős paprikát, sót, felöntjük a vörösborral és kb. 1 órát lassú tűzön főzzük.
Tálalhatjuk köménymagos főtt krumplival, sima főtt krumplival. De frissen sült házi kenyérrel is (tunkolva) nagyon finom. – Erős paprikát, savanyúságot készítsünk az asztalra.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.