Nagyon jó az ilyen 8 személyeset magam is megtudnám enni annyira szeretem a pacalt....
2 kg pacal
2 gerezd fokhagyma
2 közepes nagyságú vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
2 evőkanál zsír
2 teáskanál só
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál őrölt bors
babérlevél 1/2 db.
őrölt paprika 2 evőkanálnyi.
A pacalt bő forró vízben megabáljuk / fél órán át/,hideg vízben hűtjük, feldaraboljuk.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát átpréseljük a fokhagymanyomón, a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.
A zsírt felmelegítjük, a hagymát üvegesre pároljuk rajta, majd beletesszük a paprikát, paradicsomot, fokhagymát.Összefőzzük.Félrehúzzuk, beletesszük az őrölt paprikát, a pacalt, felöntjük vízzel,fűszerezzük.Mindig csak kevés vízzel pótoljuk.A palackos gázzal működő gázon 3 óra alatt puhult meg.1/2 dl bort is önthetünk hozzá.Köménymagos főtt krumplival szoktuk fogyasztani.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.