Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Pacalpörkölt

felvitel dátuma: 2012-02-05 17:39:49       mai nézettség: 1       nézettség: 4932
részletes recept
Pacalpörkölt
Hozzávalók 4 személyre:

•    1 kg tisztított és szeletelt pacal
•    2 nagy fej vöröshagyma
•    3 gerezd fokhagyma
•    1 db zöldpaprika
•    2 dl paradicsomlé
•    ½ tk örölt kömény
•    1 tk majoranna
•    2,5 tk vagy ízlés szerint
•    2 tk pirospaprika
•    ízlés szerint Erős Pista
•    olaj  
•    1 szál zeller
•    1,5 tk liszt
•    Átforraláshoz 2 db babérlevél
 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

1.    Általában mirelit pacalból és kuktában készítem, melyet felengedés után átmosok, majd babérleveles vízben átforralom. Ezt a levet leöntöm, a pacalt hideg vízzel leöblítem.
2.    A felaprított vöröshagymát az aprított zöldpaprikával megdinsztelem, a zeller kivételével beleteszem az összes fűszert, a paradicsomlét. Amikor forr, belerakom a pacalt, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, lezárom a kuktát és 1 órát puhára főzöm.
3.    A kuktának olyan tulajdonsága van, hogy nem szét benne semmi, tehát a pörkölt nem lesz szaftos, ezért átteszem egy lábasba és ott főzöm tovább, de beleteszem már a zeller levelet is. Klasszul sűrűsödni fog a leve, de vigyázzunk ne süssük szaftjára! Kell, hogy szaftja maradjon. A lisztet pici vízben elkeverem, és a pacalhoz öntöm. Egyet rottyan és készen is van.
4.    Hagymás petrezselymes vagy köményes főtt krumplival tálalom.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Tóth Ferencné 2012 február 6

Nagyon tetszik a recept, és szeretjük is.Én is kb. igy készitem el. Gratulálok!

0/10 Tódi István 2017 szeptember 2

Köszönöm! Most próbálom :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*