Nagyon tetszik a recept, és szeretjük is.Én is kb. igy készitem el. Gratulálok!
• 1 kg tisztított és szeletelt pacal
• 2 nagy fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 db zöldpaprika
• 2 dl paradicsomlé
• ½ tk örölt kömény
• 1 tk majoranna
• 2,5 tk só vagy ízlés szerint
• 2 tk pirospaprika
• ízlés szerint Erős Pista
• olaj
• 1 szál zeller
• 1,5 tk liszt
• Átforraláshoz 2 db babérlevél
1. Általában mirelit pacalból és kuktában készítem, melyet felengedés után átmosok, majd babérleveles vízben átforralom. Ezt a levet leöntöm, a pacalt hideg vízzel leöblítem.
2. A felaprított vöröshagymát az aprított zöldpaprikával megdinsztelem, a zeller kivételével beleteszem az összes fűszert, a paradicsomlét. Amikor forr, belerakom a pacalt, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, lezárom a kuktát és 1 órát puhára főzöm.
3. A kuktának olyan tulajdonsága van, hogy nem fő szét benne semmi, tehát a pörkölt nem lesz szaftos, ezért átteszem egy lábasba és ott főzöm tovább, de beleteszem már a zeller levelet is. Klasszul sűrűsödni fog a leve, de vigyázzunk ne süssük szaftjára! Kell, hogy bő szaftja maradjon. A lisztet pici vízben elkeverem, és a pacalhoz öntöm. Egyet rottyan és készen is van.
4. Hagymás petrezselymes vagy köményes főtt krumplival tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.