Istenien néz ki, és nem is olyan bonyolult elkészíteni!:) Köszi, mentettem!
1 kg pacal (előfőzött, mirelit)
2 fej hagyma
2 evőkanál zsír
1-1 paprika és paradicsom , vagy 1 evőkanál ÉdesAnna és 1 dl paradicsomlé
1 teáskanál porpaprika
só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
1 teáskanál paprika pehely ,vagy egy kevés ErősPista
A hagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre pároljuk.
Mi házi tyúkzsírt használtunk hozzá, gyönyörű sárga és fínom.
Ha friss paprikát és paradicsomot használunk, azokat is felkockázzuk és a paprikát a hagymával együtt párolom.
Beleteszem a köményt, borsot, majd a porpaprikát.
Kicsit átforgatom, majd ráteszem a paradicsomot és egy picike vizet, hogy a paprika ne égjen meg.
( Ha ÉdesAnnával és paradicsomlével készítjük, akkor az üveges hagymára rátesszük a borsot, köményt, porpaprikát, majd ezután teszem hozzá az annát és öntöm rá a pradicsom levet.)
Mikor összerottyan a paradicsom, mehet rá a pacal.
felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk, hozzá teszem a paprika pehelyt(ai nem szereti,hogy csíp, el is hagyható) majd körülbelül 2 és fél óra alatt készre főzzük.
Mikor megfőtt a felesleges levét elfőzzük.
Petrezselymes krumplival kínálom.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.