Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Pacal pörkölt

felvitel dátuma: 2011-02-11 20:53:21       mai nézettség: 4       nézettség: 3641
részletes recept
Pacal pörkölt
Hozzávalók 4 személyre:

előfőzött, konyhakész marha pacal: 1 kg
zsír: 0.10 kg
hagyma: 3 fej
pirospaprika: 1 evőkanál
fokhagyma: 2 gerezd
majoranna: csipetnyi
köménymag: csipetnyi
paradicsom püré: 1 evőkanál
liszt: 1 kávéskanál
zeller zöld: 4 szál
lecsó (idényben friss zöldpaprika és paradicsom): 0.20 kg
só: csipetnyi
ételízesítő: 1 evőkanál
burgonya: 0.60 kg
vegyes zöldség a díszítéshez

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 160 perc
Elkészítés:

A finomra vágott hagymát a zsírban halványra pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát ( ekkor már lassú tűzön ), az összezúzott fokhagymát, a majorannát, a köménymagot, a paradicsom pürét, és az egészet jól elkeverve, egy percig pirítjuk.
Ekkor beletesszük a konyhakész pacalt, megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, 4 ujjnyit lepje el.
Lefedve 3 órán átfőzzük ( lassú tűzön, épp hogy csak fortyogjon ), időnként megkeverjük, és ha a levét elfőtte, mindig pótoljuk egy kevés vízzel.
Mikor megpuhult, belekeverjük a kevés hideg vízzel elhabart lisztet, a finomra vágott zeller zöldet, a lecsót, és az egészet még 10-15 percig forraljuk.
Köretnek hagymás tört burgonyát vagy köménymagos sós vízzel főtt burgonyát adunk. Vegyes zöldséggel díszítjük.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*