előfőzött, konyhakész marha pacal: 1 kg
zsír: 0.10 kg
hagyma: 3 fej
pirospaprika: 1 evőkanál
fokhagyma: 2 gerezd
majoranna: csipetnyi
köménymag: csipetnyi
paradicsom püré: 1 evőkanál
liszt: 1 kávéskanál
zeller zöld: 4 szál
lecsó (idényben friss zöldpaprika és paradicsom): 0.20 kg
só: csipetnyi
ételízesítő: 1 evőkanál
burgonya: 0.60 kg
vegyes zöldség a díszítéshez
A finomra vágott hagymát a zsírban halványra pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát ( ekkor már lassú tűzön ), az összezúzott fokhagymát, a majorannát, a köménymagot, a paradicsom pürét, és az egészet jól elkeverve, egy percig pirítjuk.
Ekkor beletesszük a konyhakész pacalt, megsózzuk, felöntjük annyi vízzel, 4 ujjnyit lepje el.
Lefedve 3 órán átfőzzük ( lassú tűzön, épp hogy csak fortyogjon ), időnként megkeverjük, és ha a levét elfőtte, mindig pótoljuk egy kevés vízzel.
Mikor megpuhult, belekeverjük a kevés hideg vízzel elhabart lisztet, a finomra vágott zeller zöldet, a lecsót, és az egészet még 10-15 percig forraljuk.
Köretnek hagymás tört burgonyát vagy köménymagos sós vízzel főtt burgonyát adunk. Vegyes zöldséggel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.