Ez nagyon egyszerűen leírt recept.Máshol is olvastam de az bonyolult volt.Köszönöm.
Tészta: Krém:
7 tojás 6-7 ek. liszt
25 dkg cukor 1/2 l tej
1 dl víz 25 dkg margarin
1 dl olaj 25 dkg porcukor
25 dkg liszt 1 cs. vaníliás cukor
3/4 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
Bevonat:
1 t. tejcsokoládé
Tészta:
A 7 tojást és a 25 dkg cukrot habosra keverjük. Külön-külön hozzáadjuk apránként, felváltva az 1 dl vizet és az 1 dl olajat. Közben kavargatjuk. A 25 dkg lisztet és a 3/4 cs. sütőport összekeverjük. Majd kanalanként hozzáadjuk a masszához, és közben lassú fokozaton keverjük. A formát beolajozzuk és lisztezzük. A massza felét beleöntjük az egyik formába, a másik feléhez 2 ek. kakaót keverünk, majd beleöntjük a másik formába. (van őzgerinc forma, abban kell sütni). Előmelegített sütőben megsütjük. A sütőt 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik. Ha megsült kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük.
Krém:
A 6-7 ek. lisztet a 1/2 l tejel csomómentesen kikavarjuk és megfőzzük (sűrű massza lesz belőle). Ezután hagyjuk kihűlni. A 25 dkg margarint, a 25 dkg porcukrot és az 1 cs. vaníliás cukrot kikavarjuk. A teljesen kihűlt masszát hozzáadjuk, és jól kikeverjük.
Összeállítás:
A tésztát a krémmel összetapasztjuk (egy fehér, egy kakaós, egy fehér, egy kakaós stb.). A krémmel a tetejét is bevonjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk (én egy kis olajat szoktam hozzáönteni) és bevonjuk vele a sütit. Ferdén szeletelve tálaljuk.ű
Sok sikert és jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.