Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » őzgerinc - tojásfehérjéből

felvitel dátuma: 2012-01-01 09:51:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2249
részletes recept
őzgerinc - tojásfehérjéből
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

5 tojásfehérje
15 dkg porcukor
5 dkg mandula
5 dkg mazsola
5 dkg csokoládé
5 dkg aszalt gyümölcs /trópusi mix/
5 dkg vaj
10 dkg rétesliszt

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a durvára vágott mandulát, a csokoládét, a mazsolát és az aszalt gyümölcsöt Belekeverjük az olvasztott, langyos vajat, majd a lisztet. Kikent, lisztezett őzgerinc formában, előmelegített sütőben lassú tűzön sütjük. Szeletelve, tálaljuk.

Ez a recept kiválóan alkalmas /különösen ünnepi időszakban a többféle sütemény elkészítése közben /megmaradt tojásfehérje hasznosítására. Nem csak mutatós, finom is!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 január 1

Király!

0/10 Anyika 2012 január 1

Köszi!

10/10 Boszi 2012 február 16

Nagyon tetszik!

10/10 BATHÓ AMANDA 2012 február 16

Tudtam, hogy Te nagyon ügyes vagy :)))

0/10 muterka 2012 február 16

Amanda és Boszi! Köszönöm szépen! Igyekszem. :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*