Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Oyakodon

felvitel dátuma: 2011-04-27 01:46:02       mai nézettség: 1       nézettség: 2578
részletes recept
Oyakodon
Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 tojás
  • 1 nagy hagyma nagyobb cikkekre
  • 150 g csirke apróra vágva
  • (2 fej gomba szeletelve- elhagyható)
  • kb 4-5 dl alaplé : dashitsuyu- vizzel higitva a flakonon irt aranyban,  (ha nincs, akkor keverünk dashitlevet szójaszósz, dashi por, kevés sake, mirin és cukor, izlés szerint )
  • mitsuba (Japán vadpetrezselyem, de az íze inkább a sóskára és a zellerre emlékeztet. Erdőben nő, szereti az árnyákos helyet.  Minden része ehető, a gyökere és a magja is. Levelét és szárát nyersen vagy blansírozva fogyasztják, mert hosszabb főzéssel megkeseredik, legtöbbször a főzés végén adják az ételhez. )
     
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Kevés dashi alaplében előfőzzük a hagymát, közben félig felverjük a tojást, személyenként 2-2-t.
Ezt az ételt érdemes személyenként késziteni.

Tehát egy serpenyőbe (mi oyakonabét használtunk) öntünk egy kis alaplevet, beletesszük a hús felét, a gombát, majd ha megpuhultak, rádobunk a hagymából is, azután óvatosan a tetejére öntünk egy adagnyi tojást (2 db).
Nem kavarjuk meg, hanem pálcikával 4 oldalról alászurkálunk, majd lefedjük. Pár perc után főtt rizsre csúsztatva tálaljuk.
Ha keményebben szeretjük a tojást, nem nyálkásan, akkor picit tovább főzzük, és azért nem boritjuk, mert igy gusztusosabb az ételünk.
Tetejét mitsubával diszitjük, de bele is lehet keverni, amikor a hagymát hozzáadjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*