Kevés dashi alaplében előfőzzük a hagymát, közben félig felverjük a tojást, személyenként 2-2-t.
Ezt az ételt érdemes személyenként késziteni.
Tehát egy serpenyőbe (mi oyakonabét használtunk) öntünk egy kis alaplevet, beletesszük a hús felét, a gombát, majd ha megpuhultak, rádobunk a hagymából is, azután óvatosan a tetejére öntünk egy adagnyi tojást (2 db).
Nem kavarjuk meg, hanem pálcikával 4 oldalról alászurkálunk, majd lefedjük. Pár perc után főtt rizsre csúsztatva tálaljuk.
Ha keményebben szeretjük a tojást, nem nyálkásan, akkor picit tovább főzzük, és azért nem boritjuk, mert igy gusztusosabb az ételünk.
Tetejét mitsubával diszitjük, de bele is lehet keverni, amikor a hagymát hozzáadjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.