Piskóta:
3 tojás sárgája, 12 dkg cukor,3 ek. olaj, 1 ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé,3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet só,4 ek, liszt.
A krém:
» 50 dkg túró
» 2 dl joghurt
» 1 csomag vaníliás cukor
» 10 dkg cukor
» 1 citrom
» 1 dkg zselatinpor
» A tetejére:
» 50 dkg őszibarack (v. egy doboz őszibarack befőtt)
» 3 dl szűrt baracklé
» 1 csomag tortazselépor
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a tésztába. Végül a tojások kemény habjával lassan összekeverjük, majd zsírozott lisztezett tortaformában vagy tepsiben tű próbáig sütjük. /egy közepes nagyságú tepsihez való/
Az áttört túróhoz keverjük a joghurtot, a cukrokat, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Egy pár szem barackot összekockázva belekeverhetünk a krémbe. A zselatint kevés vízben feloldjuk, majd ezt is a túrós krémhez keverjük, és az egészet a tésztalapra kenjük. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt a felszeletelt barackkal díszítjük. A zselét a baracklében főzzük meg, majd egyenletesen eloszlatjuk a tortán.
Tejszínhabbal kínálhatjuk. Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.