Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Őszibarackos túrótorta

felvitel dátuma: 2013-06-14 15:17:50       mai nézettség: 1       nézettség: 813
részletes recept
Őszibarackos túrótorta
Hozzávalók 6 személyre:

Piskóta:

3 tojás sárgája,  12 dkg cukor,3 ek. olaj, 1 ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé,3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet ,4 ek, liszt

A krém:
» 50 dkg túró
» 2 dl joghurt
» 1 csomag vaníliás cukor
» 10 dkg cukor
» 1 citrom
» 1 dkg zselatinpor
 

» A tetejére:
» 50 dkg őszibarack (v. egy doboz őszibarack befőtt)
» 3 dl szűrt baracklé
» 1 csomag tortazselépor

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét,  a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a tésztába. Végül a tojások kemény habjával  lassan összekeverjük, majd zsírozott lisztezett tortaformában vagy  tepsiben   próbáig sütjük.  /egy közepes nagyságú tepsihez való/

Az áttört túróhoz keverjük a joghurtot, a cukrokat, a reszelt citromhéjat éscitromlevet. Egy pár szem barackot összekockázva belekeverhetünk a krémbe. A zselatint kevés vízben feloldjuk, majd ezt is a túrós krémhez keverjük, és az egészet a tésztalapra kenjük. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt a felszeletelt barackkal díszítjük. A zselét a baracklében főzzük meg, majd egyenletesen eloszlatjuk a tortán.

Tejszínhabbal kínálhatjuk. Jó étvágyat !

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*