Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Őszibarackos praliné

felvitel dátuma: 2015-03-30 21:58:37       mai nézettség: 4       nézettség: 1185
részletes recept
Őszibarackos praliné
Hozzávalók 6 személyre:

tábla minőségű  étcsokoládé

20 dkg  porcukor

1  dl tejszín

2  evőkanál kakaópor

2szép őszibarack 10-12 gerezd

10 dkg darált keksz

10 dkg vaj

1 tojás sárgája

2 csepp rum

Krém :

20 dkg cukor

1 dl tejszín

Máz :

1 tábla jó minőségű tejcsoki

5 dkg vaj

2 evőkanál cukor

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Elkészítés

Először víz gőz felett felolvasztjuk a tábla ét csokit, közbe hozzáadunk pár evőkanál tejszínt,a pépesített barackot  a cukrot a kakaóport óvatos folyamatos keveréssel a tojás sárgáját és a vajat végül a keksz darálékot a két csepp  rummal  és a maradék tejszínt . Előveszünk egy számunkra tetszőleges formát   és ebbe beletöltjük az olvasztott csokit. Hütőbe rakjuk megszilárdulni.

Elkészítjük a karamell krémet: Olvasztunk 20 dkg cukrot, amikor már teljesen elolvadt hozzáadjuk a tejszínt. Hagyjuk kihülni. A megszilárdult csokira tesszük a karamellkrémet, ezután is hütőbe tesszük.

Felolvasztjuk a  tejcsokit gőz felett és egy kis vajjal és cukorral simára keverjük , a hütőből kivesszük a pralinékat, és bevonjuk evvel a mázzal. Ha már ki lehet szedni a pralinékat, akkor mignon papírba rakjuk és hűtőbe tároljuk  Nagyon finom saját receptem próbáljátok ki.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*