1 tábla jó minőségű étcsokoládé
20 dkg porcukor
1 dl tejszín
2 evőkanál kakaópor
2szép őszibarack 10-12 gerezd
10 dkg darált keksz
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
2 csepp rum
Krém :
20 dkg cukor
1 dl tejszín
Máz :
1 tábla jó minőségű tejcsoki
5 dkg vaj
2 evőkanál cukor
Elkészítés
Először víz gőz felett felolvasztjuk a tábla ét csokit, közbe hozzáadunk pár evőkanál tejszínt,a pépesített barackot a cukrot a kakaóport óvatos folyamatos keveréssel a tojás sárgáját és a vajat végül a keksz darálékot a két csepp rummal és a maradék tejszínt . Előveszünk egy számunkra tetszőleges formát és ebbe beletöltjük az olvasztott csokit. Hütőbe rakjuk megszilárdulni.
Elkészítjük a karamell krémet: Olvasztunk 20 dkg cukrot, amikor már teljesen elolvadt hozzáadjuk a tejszínt. Hagyjuk kihülni. A megszilárdult csokira tesszük a karamellkrémet, ezután is hütőbe tesszük.
Felolvasztjuk a tejcsokit gőz felett és egy kis vajjal és cukorral simára keverjük , a hütőből kivesszük a pralinékat, és bevonjuk evvel a mázzal. Ha már ki lehet szedni a pralinékat, akkor mignon papírba rakjuk és hűtőbe tároljuk Nagyon finom saját receptem próbáljátok ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.