Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Őszibarackos "megmentett" kocka

felvitel dátuma: 2011-07-11 10:39:51       mai nézettség: 1       nézettség: 2230
részletes recept
Őszibarackos
Hozzávalók 6 személyre:

Gyümölcs réteg:

  • 40-60 dkg őszibarack (héj, mag nélkül)
  • 1/2 l víz
  • 1/2 l narancsital
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 evőkanál búzadara
  • 1 vaníliás cukor

Puding réteg:

  • 1/2 l tej
  • 1 cs. csokoládés pudingpor (főzős)
  • (reszelt étcsokoládé, nem fontos)

Tetejére:

  • 2,5 dl tejszín
  • (porcukor, ha nem édes + habfixáló, ha normál)
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Előfordul, hogy az őszibarack nagyon kemény és az íze sem az igazi. A „megmentésére” készült ez a recept variáció.

jénai tál/tepsi mérete: 18*30 cm

  1. Először a gyümölcsöt meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, és kis kockára vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet, narancsitalt, cukrot és a kockázott gyümölcsöt főzni, kb. 20-25 perc, amíg puha lesz. Beletesszük a citromlevet is, majd apránként a búzadarát, és lassú tűzön, állandóan keverve 8-10 percig főzzük.
  3. A jénai tálat/tepsit vízzel kiöblítjük és a még forró gyümölcsös grízt beleöntjük, elsimítjuk.
  4. A csokoládés pudingot előírás szerint elkészítjük (ha pl. csoki reszelékünk maradt, belekeverjük a végén), és forrón a grízes rétegre egyenletesen ráöntjük. Hűvös helyre tesszük, hogy kihűljön.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük (szükség szerint porcukor és habfix), és a kihűlt puding rétegre simítjuk. Mintázhatjuk a habot.

Hűtőben egy éjszakán át hűtjük. Tálaláskor éles késsel, kockákra szeleteljük. – 18 db lesz.

Megjegyzés: Érett, ízre megfelelő gyümölcs esetén 1 l vízzel készítjük, és saját ízlésünk szerint is lehet ízesíteni. – Ebben az esetben a „Gyümölcsös kocka (körtés, szilvás)” receptem elkészítését javaslom.

(Saját recept variáció)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Haspók 2011 július 11

Nagyon jól néz ki!!

0/10 Zia50 2011 július 11

Köszönöm :)) Jól lehűtve, még a fagyival is elcserélném!

10/10 bmargo55 2011 július 11

Zia, ez fantasztikusan jól néz ki! Milyen narancsital kell hozzá? Megszeretném csinálni. Margó

0/10 Zia50 2011 július 11

Margó, nekem most itthon szénsavas, nem éppen márkás narancsitalom volt. A szénsav a főzéskor "elszáll", ezért nem volt gond. - A lényeg, hogy ne töményet, hanem valamilyen módon hígítottat használjunk.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*