A barackot megpucoljuk, magozzuk és feldarabolva egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi, hozzáadjuk a fűszereket és jó puhára főzzük.
Miután megfőtt rúdmixerrel összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, elkeverjük és visszatesszük a tűzhelyre, jól átforraljuk.
Tisztára mosott, széles szájú szörpös üvegekbe töltjük forrón, azonnal lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk az üveget.
Mikor töltjük az üvegeket a lábas, amiben a levesünk van, mindig a tűzhelyen legyen, hogy forró tudjon maradni.
Így töltögetjük az üvegbe, és minden üveget egyesével azonnal lezárunk, fejre állítunk. Ha így teszünk, akkor nem kell tartósítószer és szépen eláll a levesünk.
Télen elővarázsolhatjuk a nyár ízeit.
Adhatunk a főzés végén hozzá fekete szedret (nálam még nem érik). Azzal épp csak addig főzzük már, hogy a szeder kissé szétessen.
Nagyon finom, próbáljátok ki.
Fogyasztáskor kompóttal, tejszínnel ízesíthetjük még.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.