Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Őszibarackleves télire

felvitel dátuma: 2014-07-22 18:47:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1767
részletes recept
Őszibarackleves télire
Hozzávalók 12 személyre:
Hozzávalók:
  • 2,5 - 3 kg őszibarack
  • pár kis darabka fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • 1 vaníliarúd ketté hasítva
  • 50 dkg cukor
  • 2 citrom leve
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A barackot megpucoljuk, magozzuk és feldarabolva egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk , ami épp ellepi, hozzáadjuk a fűszereket és puhára főzzük.
Miután megfőtt rúdmixerrel összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, elkeverjük és visszatesszük a tűzhelyre, jól átforraljuk.

Tisztára mosott, széles szájú szörpös üvegekbe töltjük forrón, azonnal lezárjuk és 5 percre fejre állítjuk az üveget.
Mikor töltjük az üvegeket a lábas, amiben a levesünk van, mindig a tűzhelyen legyen, hogy forró tudjon maradni.
Így töltögetjük az üvegbe, és minden üveget egyesével azonnal lezárunk, fejre állítunk. Ha így teszünk, akkor nem kell tartósítószer és szépen eláll a levesünk.

Télen elővarázsolhatjuk a nyár ízeit.

Adhatunk a főzés végén hozzá fekete szedret (nálam még nem érik). Azzal épp csak addig főzzük már, hogy a szeder kissé szétessen.

Nagyon finom, próbáljátok ki.

Fogyasztáskor kompóttal, tejszínnel ízesíthetjük még.

 
Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*