Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Őszibarackleves

felvitel dátuma: 2011-02-07 21:00:46       mai nézettség: 4       nézettség: 2133
részletes recept
Őszibarackleves
Hozzávalók 4 személyre:
érett őszibarack: 40 dkg
vaníliarúd: 1 rúd
cukor: 5 dkg
só: csipetnyi
kukoricaliszt: 5 dkg
citromlé: 1 dl
víz: 1.5 l
citrom szelet: 4 db
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
A megmosott és kimagozott őszibarackot egy kis forró vízben a vaníliarúd belsejét kivesszük, és együtt az egészet puhára pároljuk.
Ezután áttörjük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a csipetnyi sót, és néhány percig főzzük.
Egy kevés vízzel elkeverjük a kukoricalisztet, majd a levesbe rakjuk és felforraljuk. A kész leveshez ízlés szerint citromlevet adunk.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*