Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Őszibarack kompót

felvitel dátuma: 2012-09-09 16:15:31       mai nézettség: 1       nézettség: 2928
részletes recept
Őszibarack kompót
Hozzávalók 12 személyre:
  • 6 kg őszibarack (tiszta súly, tehát pucolva, kimagozva),
  • 1 kg kristálycukor,
  • 1 és egy negyed cs. Lucullus Befőtt tartósító,
  • 2,3 l meleg víz
Előkészületi idő: 80 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A barackot jól megmossuk, lecsepegtetjük.

Az ép, szép héjú barackokat az Új Generációs Előkészítő Késsel félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. Ezekből lesz az a kompót, amit héjastól teszünk el.

A hibás héjú barackokat szép vékonyan meghámozzuk, kettévágjuk, magját eltávolítjuk.

Mikor végeztünk a barack tisztításával, magozásával, a cukrot és a befőtt tartósítót összekeverjük egy lábosban, vagy fazékban, majd hozzáöntjük a meleg vizet. Addig keverjük, míg a cukor teljesen feloldódik, majd felforraljuk.

A TW Közepes Szűrő segítségével egy adag barackot a forró szirupba teszünk, és addig főzzük csak, míg gyöngyözni kezd a szirup. Ekkor kiszedjük a szűrővel, beletesszük a 2,5 l-es Ovális Tálalómesterbe, hogy a szirup le tudjon csepegni a tál aljába. Betesszük a szirupba a következő adag barackot. Amíg az , addig a kész barackokat, a jól kimosott és a KoMiTo Sol Putz-al befújt üvegekbe rakjuk. Az üvegek alját néhányszor a tenyerünkhöz ütjük, hogy eligazodjanak a barackok és minél kevesebb üres hely maradjon.

Ezt addig ismételjük, amíg az összes eltenni való barackunk el nem fogy.

Mikor mind üvegben van már, a szirupot újra felforraljuk és a Mesterfogás Merőkanállal a barackokra merjük a forró szirupot.

Az üvegek tetejét is befújjuk a Putz-al, és lezárjuk az üvegeket. Szépen fejre állítjuk őket és úgy hagyjuk pár percig, majd visszaforgatjuk és a kompótokat szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Elkészítéséhez Javasolt Tupperware termékek:

  • Új Generációs Előkészítő Kés,
  • TW Közepes Szűrő,
  • Óriás Kelesztő,
  • 4 l-es és 2,5 l-es Tálalómester,
  • Mesterfogás Keverő,
  • Mesterfogás Merőkanál

KoMiTo Sol Putz:Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*