A barackot jól megmossuk, lecsepegtetjük.
Az ép, szép héjú barackokat az Új Generációs Előkészítő Késsel félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. Ezekből lesz az a kompót, amit héjastól teszünk el.
A hibás héjú barackokat szép vékonyan meghámozzuk, kettévágjuk, magját eltávolítjuk.
Mikor végeztünk a barack tisztításával, magozásával, a cukrot és a befőtt tartósítót összekeverjük egy lábosban, vagy fazékban, majd hozzáöntjük a meleg vizet. Addig keverjük, míg a cukor teljesen feloldódik, majd felforraljuk.
A TW Közepes Szűrő segítségével egy adag barackot a forró szirupba teszünk, és addig főzzük csak, míg gyöngyözni kezd a szirup. Ekkor kiszedjük a szűrővel, beletesszük a 2,5 l-es Ovális Tálalómesterbe, hogy a szirup le tudjon csepegni a tál aljába. Betesszük a szirupba a következő adag barackot. Amíg az fő, addig a kész barackokat, a jól kimosott és a KoMiTo Sol Putz-al befújt üvegekbe rakjuk. Az üvegek alját néhányszor a tenyerünkhöz ütjük, hogy eligazodjanak a barackok és minél kevesebb üres hely maradjon.
Ezt addig ismételjük, amíg az összes eltenni való barackunk el nem fogy.
Mikor mind üvegben van már, a szirupot újra felforraljuk és a Mesterfogás Merőkanállal a barackokra merjük a forró szirupot.
Az üvegek tetejét is befújjuk a Putz-al, és lezárjuk az üvegeket. Szépen fejre állítjuk őket és úgy hagyjuk pár percig, majd visszaforgatjuk és a kompótokat szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Elkészítéséhez Javasolt Tupperware termékek:
KoMiTo Sol Putz:Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.